Scroll to top

Osnovan Forum Mladih SDP Marija Bistrica

U subotu, 14.05.2011. u Mariji Bistrici, osnovan je FM SDP-a Marija Bistrica kao 22. organizacija FM u Krapinsko-zagorskoj županiji, te je time naša županija, uz Primorsko-goransku,  postala najbrojnija po organizacijama FM SDP u Hrvatskoj.

U duhu socijaldemokracije, osnivanju su nazočili predsjednik FM SDP-a  KZŽ Ivan Habulin te tajnica Agata Cvitić, predsjednik SDP-a Marija Bistrica Damir Milošić i načelnik opčine Marija Bistrica Stjepan Muhek. Podršku i lijepe želje također su izrazili predstavnici organizacija iz Oroslavja, Zlatar Bistrice, Bedekovčine, Konjščine, Gornje Stubice, Donje Stubice, Klanjca. Predsjednik SDP-a  Marije Bistrice Damir Milošić istaknuo je kako danas sve više mladih ne izlazi na izbore  te izrazio želju da se što više mladih aktivira kroz politiku. Novo osnovanoj organizaciji poželio je  puno sreće i uspjeha u radu.

Za predsjednika je izabran Matija Jagar, potpredsjednici postali su Martina Škvorc i Lovro Fijan, a  tajnik je postao  Miljenko Pisk.

”Cilj nam je socijaldemokratskim vrijednostima koje nas spajaju pozitivno djelovati na društvo u kojem živimo!  Smatramo kako je obveza svakog mladog čovjeka da svojim vizijama, idejama te društvenim angažmanom doprinese u razvoju Marije Bistrice, mjesta u kojem živimo i koje je naš istinski ponos.” – izjavio je novoizabrani predsjednik.