Scroll to top

Osnovan Forum mladih SDP-a u Podturnu

Slika 1U petak, 10. 10. 2014. održana je Osnivačka konvencija Foruma mladih SDP-a općine Podturen. Na konvenciji su se okupili brojni mladi iz općine Podturen željni rada i promjena, a  podršku svojim prisustvom dali su im i forumaši i članovi SDP-a Podturen, Pribislavec, Nedelišće, Sv. Juraj na Bregu i Čakovec.

Konvenciju je otvorio predsjednik Foruma mladih SDP-a Međimurske županije Ivan Barlek  naglasivši važnost osnivanja novih organizacijskih jedinica.

Podršku mladim snagama pružilo je i rukovodstvo županijske organizacije SDP-a, predsjednik Mladen Novak, potpredsjednik i saborski zastupnik Mario Moharić te tajnik organizacije Slađan Mihoci. Predsjednik organizacije SDP-a Međimurske županije Mladen Novak čestitao je novoizabranom vodstvu te istaknuo da su mladi snaga i budućnost SDP-a.

 Na Osnivačkoj konvenciji za predsjednika je izabran Ivan Krznar, za potpredsjednicu Simona Murković  i Barbara Kovačić za tajnicu. Članovi Općinskog odbora su i Anamarija Ilijaš, Sanja Cikač, Dino Filipović i Ivana Posedi.

Mladi su poručili kako je cilj  organizacije podizanje svijesti o važnosti sudjelovanja mladih  u društvu  i politici. Naglasili su važnost  postojanja različitih opcija  da bi zajednica mogla uravnoteženo funkcionirati,  napomenuti da svaka promjena mora krenuti od nas pojedinaca kako bi imala utjecaj na čitavo društvo. U današnje  vrijeme cijela okolina djeluje nekako pasivno, frustrirano i nadasve razočarano. Upravo stoga mladi trebaju biti svjesni da su oni glavni akteri na putu do promjena. Uloga mladih  u razvoju svake zajednice  je velika, oni su njena budućnost. Osnivanjem organizacije mladi će se uključiti u rad svoje zajednice, razgovarati  sa članovima svoje lokalne zajednice. Odgovarajućim mjerama  stimulirati mlade za aktivno sudjelovanje u rješavanju društvenih problema kroz njihovo uključivanje u procese odlučivanja. Uz pomoć ostalih forumaša  spremni smo organizirati dobrotvorne priredbe, volontirati, imati različite radionice, organizirati akcije usmjerene na obilježavanje određenih dana. Nadamo se da će se naš glas čuti i dovesti nam bolje sutra.