Scroll to top

Osječko ljeto kulture bez književnosti!

Forum mladih SDP-a Osijek zajedno sa saborskom zastupnicom i Predsjednicom GO SDP-a Osijek Biljanom Borzan 04. srpnja 2011. na Trgu Ante Starčevića održao je akcionizam pod nazivom „Osječko ljeto kulture bez književnosti“.

Forumaši su zajedno s građanima grada Osijeka čitali knjige, a željeli su poručiti gradonačelniku da je sramotno ukinuti književnost iz programa Osječkog ljeta kulture. „Želimo pitati gradonačelnika što će nam sljedeće ukinuti?“ – poručio je Zoran Šalamun, predsjednik Foruma mladih SDP-a Osijek.

Biljana Borzan je dodala da je Osječko ljeto kulture siromašnije nego ikada, te da uz književne sadržaje nedostaju još i filmski sadržaji. Možemo vidjeti koliko grad ulaže u kulturu kada je važnije povlačenje užeta na trgu od promoviranja mladih književnika u ovome gradu.

Forum mladih smatra ukoliko već grad nema dovoljnih financijskih sredstava za renomirane književnike da bi bilo dobro da je pružio priliku mladim književnicima iz grada Osijeka da se promoviraju na Osječkom ljetu kulture, a ne da izbacuje književnost iz programa.