Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Održane akcije SDP-ovaca diljem Varaždinske županije povodom Međunarodnog dana starijih osoba

[justified_image_grid ids=6025,6032,6031,6030,6029,6028,6027,6026 max_rows=2]

Ovog su tjedna SDP-ovci diljem Varaždinske županije, kojima su se pridružili i članovi Foruma seniora, Foruma žena te Foruma mladih, brojnim akcijama obilježili Međunarodni dan starijih osoba. Akcije povodom ovog dana organizirane su Ludbregu, Ivancu, Lepoglavi, Varaždinu i Cestici.

Tradicionalnim akcijama podjele jabuka i promotivnih materijala te mjerenjem tlaka i razine šećera u krvi, mladi forumaši su na jedan simboličan način htjeli obilježiti ovaj dan i ukazati na probleme građana treće životne dobi.

U Lepoglavi je povodom Međunarodnog dana starijih osoba u lepoglavskom Domu kulture održano predavanje na temu zdravstvenih tegoba u starijoj životnoj dobi i načina njihova ublažavanja ili otklanjanja, koje su uz članove SDP-a i njihovih Foruma organizirali i članovi Udruge umirovljenika Lepoglava, a o spomenutoj temi okupljenim je građanima govorio dr. med. Zvonimir Bendeković.

Članovi Općinske organizacije SDP-a Cestica ovaj su dan odlučili obilježiti u nedjelju, koju su proveli u obilasku brojnih Domova za starije i nemoćne osobe na području svoje općine. Vodstvo stranke i općinskih Foruma tako su obišli Domove „Novi život“ , „Sv. Ana“, „Matija“ i „Jamnik“ te uz kratko druženje s korisnicima doma podijelili i prigodne poklone.

Rezolucijom Ujedinjenih naroda, broj 45/106, Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba, želeći na taj način naglasiti da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazati na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

Županijska organizacija SDP-a, zajedno sa predstavnicima svojih Foruma, i dalje će se aktivno zalagati i provoditi aktivnosti za poboljšanje kvalitete života svih građana naše županije.