Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Odnosi Zagorja i Sarajeva nikad bolji

Članice i članovi Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije te Udruge mladih antifašistkinja i antifašista – Zagorje boravili su u trodnevnom posjetu Forumu mladih Kantona Sarajevo i tamošnjim antifašistima.

Okosnica susreta bila je stvaranje zajedničkih inicijativa u promicanju ljudskih prava, tolerancije i uvažavanja različitih kultura, vjera i nacionalnosti u našim društvima. Bogatstvo svakog društva upravo proizlazi iz naše različitosti. Svako društvo koje cijeni multikulturalnost i pravo pojedinca na samoodređenje uspješno je i prosperitetno, zajednički je zaključak sarajevskih i zagorskih forumaša.

FM SDP-a KZŽ i FOM SDP-a Kantona Sarajevo prošle su godine potpisali sporazum o suradnji te od tada unapređuju svoje odnose kroz razna druženja, edukacije i tribine. Ovim posjetom dodatno je intenzivirana suradnja te su dogovorene smjernice za daljnje zajedničko djelovanje. Cilj samog sporazuma nije samo povezivanje na temelju socijaldemokratskih vrijednosti koje ih spajaju već i za proklamaciju društvenih, povijesnih i kulturoloških znamenitosti, kako Zagorja tako i grada Sarajeva.

Odlična suradnja Foruma mladih SDP-a KZŽ i FOM-a Sarajevo dokaz je kako socijaldemokratske i antifašističke vrijednosti ne poznaju granice već stvaraju mostove suradnje i uvelike unapređuju društvo.