Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Obilježen Dan planeta Zemlje

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, Forum mladih se priključio akciji čišćenja održanoj 21. travnja 2012. u organizaciji Mjesnog odbora Pregrada. Akciji se provodila na više lokacija diljem Pregrade.

Dobrovoljci su bili podijeljeni u nekoliko timova. Jedan tim se pobrinuo za čišćenje planinarskog puta, dok se drugi posvetio čišćenju Leonardovih stuba. Zadnji tim, kojem se priključio i Forum mladih, čistio je divlja odlagališta uz cestu koja vodi do planinarskog doma. Akciji čišćenja je trajala 3 sata, tokom kojih je izvučen velik broj automobilskih guma, televizora, plastičnih i staklenih boca, ambalaža od motornog ulja, madraca i naslonjača te ostalog otpada kojem nije mjesto u prirodi. Akcijom smo htjeli ukazati stanovnicima Pregrade važnost odlaganja otpada na za to predviđena mjesta, ali i upozoriti gradsku vlast kako bi trebala sanirati divlja odlagališta na Kunagori, ali i na ostalim lokacijama.

22. travnja 2012., na sam Dan planeta Zemlje, FM Pregrada je zasadio svoje stablo na području Osnovne škole Janka Leskovara, čime se dodatno priključio akciji održanoj dan ranije te još jednom pokušao naglasiti bitnost očuvanja okoliša.