Scroll to top

Obilježavanje Dana antifašističke borbe

Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, Forum mladih SDP-a Tuhelj položio je vijenac  ispred spomenika borcima i žrtvama fašizma s područja općine Tuhelj.

”Antifašizam danas u središtu pozornosti mora imati čovjeka, njegovo dostojanstvo, slobodu izbora, građanska prava, prava na jednakosti i slobodu, pravo na život dostojan čovjeka.”-istaknuo je u svom govoru Ivan Habulin, predsjednik Udruge mladih antifašistkinja i antifašista Zagorje i potpredsjednik ZUABA KZŽ.

”22.lipnja 1941. započela je jedna epopeja s kojom se s pravom ponosimo. Obilježavajući početak teških borbi prisjećamo se na ogromne patnje i žrtve naših seljaka, radnika, cijele jedne generacije mladosti, koji su nam svojom žrtvom izborili slobodu, pravdu, ravnopravnost, ali i ostavili trajnu obvezu očuvanja i prenošenja antifašističkih vrednota na buduće generacije.”-zaključila je Veronika Kolman, predsjednica FM SDP Tuhelj.

Paljenjem svijeće i polaganjem vijenca, akciji FM SDP Tuhelj pridružila se krapinsko – zagorska županica Sonja Borovčak i izaslanstvo općinske vlasti na čelu s gosp. Armandom Slavičekom, načelnikom Općine Tuhelj.

FM SDP Tuhelj inicirao je obnovu spomenika borcima i žrtvama fašizma za što je dobivena potpora OŠ Lijepa naša, na čijem se području nalazi park i spomenik, izrađen je troškovnik obnove i u tijeku je faza osiguravanja financijskih sredstava za obnovu ove tuheljske antifašističke spomeničke baštine.