Scroll to top

Obilježavanje Dana antifašističke borbe u Tuhelju

U utorak, 21.lipnja 2011. s početkom u 18 sati, na inicijativu FM SDP Tuhelj obilježen je Dan antifašističke borbe ispred spomenika palim borcima u Tuhlju.

Prisutnima su se obratili Željko Kolar-potpredsjednik SDP KZŽ i gradonačelnik Klanjca, Ivan Habulin-predsjednik Udruge mladih antifašistkinja i antifašista Zagorje i predsjednik Foruma mladih SDP-a KZŽ, Franjo Habulin-član Predsjedništva Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista i učesnik Domovinskog rata te Ivan Kukolja-najmlađi predsjednik Društva J. B Tito u RH i 100 % invalid Domovinskog rata. Tom prilikom pružena je podrška od strane Krapinsko-zagorske županije, SDP-a  i Zajednice UABA Forumu mladih SDP-a Tuhelj  i njihovoj inicijativi vraćanja u prvobitno stanje spomenika palim borcima u Tuhlju.

Osobito je istaknuto kako je antifašizam, kao temelj svakog civiliziranog i otvorenog društva,  jedno od vrednota koje treba cijeniti i poštovati, a inicijativa FM SDP Tuhelj nipošto ne umanjuje vrijednost i doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju nezavisne i suverene Republike Hrvatske.