Scroll to top

Ne damo te Šibeniče

Forum mladih SDP-a Šibenik u srijedu je 17. studenog na Poljani održao akciju ”Ne damo te Šibeniče” kojom smo odlučili probuditi svijest građana Šibenika, te reagirati na destruktivno ponašanje Vlade RH prema Gradu Šibeniku.

Smatramo kako su dosadašnji potezi Vlade RH prema Šibeniku i neprimjereni i neprihvatljivi. Grad Šibenik upravno je i administrativno središte Šibensko-kninske županije, te nositelj razvoja ovog područja, no Vladi RH to ništa ne predstavlja.

Početkom godine ugašen je Komercijalni gotovinski centar podružnice FINE, ugašeno je sjedište Hrvatske pošte, a najvjerojatnije slijedi i ukidanje Trgovačkog suda u Šibeniku.

Najnoviji potez Vlade RH, koji po nama preliva čašu, je natječaj za prodaju dva vojna kompleksa na području Grada Šibenika, zbog čega je protestirao i Gradonačelnik Grada Šibenika Ante Županović.

Sve se ovo odvija u godini u kojoj Šibenik bilježi značajan porast dolazaka i noćenja turista, te ti potezi zabrinjavaju nas i naše sugrađane.

Građani Šibenika ispunili su našu anketu s pitanjem ”Što će Vlada RH sljedeće ugasiti u Šibeniku?”. Svi anketirani složili su se s našim mišljenjem da Vlada RH djeluje destruktivno prema lokalnim sredinama gdje HDZ nije na vlasti.