Scroll to top

Mladi maruševčani dobrovoljno darivali krv

2010-ddk-fmmarusevecPedesetak mještana Općine Maruševec odazvalo se akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju je u zgradi Općine Maruševec početkom tjedna organizirao Crveni križ u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin.

Svoju humanost kroz darivanje krvi iskazali su uz mještane Maruševca i članovi Foruma mladih SDP-a Maruševec, koji podržavaju i redovito se odazivaju svakoj humanitarnoj akciji na području svoje općine.

– Današnjom akcijom darivanja krvi prigodno obilježavamo 25. listopada – Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, koji svojom nesebičnošću drugim osobama omogućuju nastavak života. Izuzetno mi je drago što mladi ljudi s područja Općine Maruševec sudjeluju u plemenitim akcijama poput ove, a zahvaljujem i Paintball udruzi Maruševec, koja prepoznaje važnost mladih u društvu i čiji članovi organizirano darivaju krv, poručio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Maruševec Mario Klapša.

U današnjoj akciji prikupljeno je oko 50 doza krvi, a slijedeće dobrovoljno darivanje biti će organizirano početkom iduće godine.