Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Memorijalna biciklijada u čast Ivici Račanu

U organizaciji Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije u nedjelju, 30.06.2013. održana je treća po redu memorijalna biciklijada   “…i danas ponosni… ” u spomen na utemeljitelja i prvog predsjednika SDP-a Ivicu Račana.

Među brojnim sudionicima koji su krenuli sa stubičke Pile nalazili su se župan Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek, saborska zastupnica Dunja Špoljar, gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa te ostali mnogobrojni gosti iz drugih županija.

Nabijeno emocijama koje SDP-ovci prema prvom predsjedniku nikada nisu krili bilo je i obraćanje u programu održanom u dvorcu Oršić u čijem je perivoju prije dvije godine zasađena i “Račanova lipa”, potomak Gupčeve lipe.

U sjećanje na Ivicu Račana Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije i ove je godine okupio brojne SDP-ovce iz svih krajeva Hrvatske i još jednom podsjetio kako je upravo Ivica Račan jedna od najzaslužnijih osoba u borbi za samostalnu i demokratsku Hrvatsku.

Prigodnim riječima obratili su se župan Željko Kolar, predstavnici drugih županijskih organizacija te naša predsjednica Agata Cvitić, koja nije krila zadovoljstvo što je i ove godine održana biciklijada u čast Ivici Račanu, što posebno pokazuje broj okupljenih koji su na ovaj način pokazali da je Ivica Račan bio bitna osoba u hrvatskoj politici, postaviviši čvrste temelje socijalne demokracije!