Scroll to top

„Medeki za Zajezdu“

Posjet FM SDP Donja Stubica Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda. Forumašice i forumaši FM SDP Donja Stubica prikupljali su posljedih tjedana razne plišane igračke koje su donirali Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda.

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda smješten je u Krapinsko-zagorskoj Županiji, u mjestu Zajezda, Općina Budinščina.

U Centar se smještavaju djeca i mladež oba spola s mentalnom retardacijom uz utjecajne teškoće u razvoju, u dobi od 7. do 21. godine, kao i djeca i mladež s promjenama ličnosti, a koje su uzrokovane endogenom psihozom u dobi od 12. do 21. godine.

Djelatnost Centra temelji se na:

  • odgojno obrazovnoj djelatnosti (osnovno i usmjereno obrazovanje)
  • zadovoljavanje socijalno-zdravstvenih potreba korisnika
  • rehabilitaciji
  • socijalizaciji

„Gledajući razne plišane igračke koje skupljaju prašinu doma po policama, odlučili smo da ih prikupimo, očistimo i poklonimo onima kojima će izmamiti osmjeh na lice. Centar u Zajezdi je bio logičan izbor jer se u njemu nalaze djeca koja su prošla kroz velike poteškoće u životu i kojima i najmanja pažnja znači više i od poklona. U razgovoru i crtanju sa polaznicima centra iskusili smo jednu toplinu koju daje dječji osmjeh, osmjeh koji je čist i iskren. Također se želimo zahvaliti i nadasve srdačnom osoblju koje nas je prekrasno ugostilo te s kojima smo dogovorili i daljnju suradnju.“ poručili su Stubički forumaši.