Scroll to top

Ljetna škola SDP-a

SDP Hrvatske i ove godine organizira tradicionalni edukacijski projekt pod nazivom Ljetna škola SDP-a. Radi se o edukaciji namijenjenoj članovima stranke u dobi od 18 do 30 godina.

Ljetna škola SDP-a će se održati u vremenu od 20. do 25. rujna 2013. u hotelu Ad Turres u Crikvenici.

Ovogodišnji program škole sadržajem je prilagođen članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji te javnim politikama za mlade. Polaznici će prvog dana moći slušati predavanja o osnovama socijaldemokracije, dobiti pregled institucija EU i naučiti o načinu donošenja odluka, te kroz to, nadamo se, steći sliku što za nas kao građane članstvo u Uniji zapravo znači. Idući dan posvećen je javnim politikama za mlade. Teme su garancije za mlade, zapošljavanje, poticaji mladim poduzetnicima i slično. Treći dan posvećen je Europskom socijalnom fondu, socijalnom poduzetništvu i programima mobilnosti. Posljednjeg dana predavanja teme će biti strategije kampanje i prenošenje političkih poruka nakon čega slijedi praktični dio izrade kampanje. Cilj je praktičnog dijela osmisliti političke kampanje kojima bi javno zagovarali određena rješenja iz javnih politika za mlade.

Predavači će biti nositelji politika za mlade iz pojedinih ministarstava (ministri i njihovi pomoćnici), stručnjaci za provođenje kampanje, te kolege koji su uspješno izradili europske projekte. Uz ove aktivnosti polaznici će imati priliku za druženje i razgovor s članovima užeg rukovodstva stranke.

Ukoliko se želite prijaviti za sudjelovanje na Ljetnoj školi SDP-a možete to učiniti preko našeg extranet sustava STRIBOR na adresi stribor.sdp.hr. Ukoliko već niste, registrirajte se u sustav (zaporku za prijavu dobili ste uz uplatnice za uplatu članarine), tamo ćete naći prijavni obrazac i prostor u kojem trebate napisati kratko motivacijsko pismo u kojem ćete navesti razloge zašto bi baš vi trebali biti polaznici ovogodišnje edukacije. Posebno nas zanima i na koji način bi ste se mogli uključiti u provođenje kampanje koja će uslijediti nakon Ljetne škole.

Trošak vašeg boravka i edukacije na Ljetnoj školi u potpunosti pokriva stranka.

Vaše prijave kroz sustav STRIBOR očekujemo do utorka 10. rujna 2013. u 16,00 sati.

Pri odabiru polaznika vodit ćemo se kriterijima da ste:

– Članovi stranke od 18 do 30 godina

– Aktivni u stranci

– Ravnomjerna zastupljenost polaznica i polaznika

– Ravnomjerna zastupljenost svih organizacija

– Niste već bili na Ljetnoj školi

O odabiru polaznika obavijestit ćemo vas najkasnije do 13. rujna 2013. u 16,00 sati.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite kolegi Meiću na jurica.meic@sdp.hr