Scroll to top

Krv je život

Krv je život, a svi darivatelji krvi su mali junaci. Darivatelji krvi daruju dio sebe za spas drugih, jer uvijek postoji mogućnost da će netko od nas zatrebati krv da mu spasi život. U Europi danas više od 500 milijuna građana ovsi o krvi koju donira manje od 15 milijuna građana što nije dovoljno da zadovolji potrebe svih građana u slučaju nužde ili potrebe građana koji ovise o redovnoj transfuziji krvi.

Za zadovoljavanje tih potreba potrebno je poticanje građana da nesebično daruju sebe, da postanu dobrovoljni darivaoci krvi.

Željom da na vlastitim primjeru pokažemo da dobrovoljno darivanje krvi nije bauk, krapinsko – zagorski forumaši i gradska organizacija SDP-a Donja Stubica odazvali su se  organiziranoj akciji darivanja krvi u Domu zdravlja Donja Stubica.

Većini je ovo bilo prvo darivanje dok je bilo i veterana darivanja krvi.

” Postati dobrovoljni darivaoc krvi je izuzetna čast i saznanje da je upravo vaša krv spasila nečiji život. Nesebičnim darivanjem dijela sebe postajemo nacionalni junaci koji svojim primjerom mogu poticati ostale da se priključe akciji i spase nečiji život. Ovim putem zahvaljujemo se svima koju su se odazvali akciji te pozivamo sve stanovnike naše županije da se priključe ovim hvalevrijednim akcijama.“ poručili su članice i članovi FM SDP-a Krapinsko-zagorske županije i Gradske organizacije SDP-a Donja Stubica.