Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Krapinsko – zagorski Forum mladih održao Izvještajno – tematsku konvenciju

Forum mladih SDP-a Krapinsko – zagorske županije, u subotu 17. svibnja 2014. u Mariji Bistrici, održao je Izvještajno – tematsku konvenciju na temu: ”Rad Vlade u prve dvije godine mandata”.

Tematsko izlaganje održao je predsjednik SDP-a Krapinsko – zagorske županije i ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Konvenciju je otvorila predsjednica krapinsko – zagorskog Foruma mladih  Agata Cvitić čestitajući prisutnima 18. rođendan zagorskog Foruma mladih.  Govoreći o radu u proteklih godinu dana, od kada je na čelu FM SDP-a županije, Cvitić je  pohvalila angažman forumaša  te posebno istaknula humanitarne aktivnosti koje je Forum organizirao u suradnji sa mnogobrojnim udrugama, suradnju sa azilom  Dubravica u akciji ”Ja volim životinje ” kojom se skupljala hrana i ostale potrepštine za napuštene životinje,  humanitarnu akciju ”Božić u Loborgradu i Zajezdi”, akciju kojoj je među ostalima jedan od ciljeva bio poticanje promjene negativnog stava kojeg većina ljudi ima prema osobama sa psihičkim smetnjama, suradnju sa udrugom za borbu  protiv raka “Zlatno srce” s kojom su organizirali humanitarnu akciju pod nazivom “Svaka narcisa je nada za oboljelog od raka- budi i ti nečija nada!”  te  suradnju sa Udrugom osoba sa invaliditetom Krapinsko-zagorske županije s kojom su organizirali  humanitarnu akciju prodaje uskrsnih ukrasa, a prihodi od prodaje bili su namijenjeni  logopedskim tretmanima djeci s područja Zagorja u Zlataru i Krapini.

“Ova vlada plaća danak neuređenog vođenja države, no to nismo uzeli kao izliku, nego krenuli raditi”, kazao je Hajdaš Dončić u svojem izlaganju te naglasio  da Vlada pokreće niz projekata koji će doprinijeti dugoročnom rastu. Kao cilj SDP-a naveo je pridobivanje povjerenja građana za još jedan mandat, kako bi nastavili započete projekte.

Uz Hajdaš Dončića, konvenciju su pozdravili i   župan krapinsko – zagorski  Željko Kolar, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, saborski zastupnik i predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Saša Đujić, saborska zastupnica Dunja Špoljar i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Konvenciji su prisustvovale i delegacije Foruma mladih iz cijele Hrvatske.

Forum mladih Krapinsko – zagorske županije najbrojnija je organizacija FM u Hrvatskoj po broju osnovanih lokalnih organizacija te najaktivnija organizacija po broju odrađenih aktivnosti.