Scroll to top

Karanfili za Zagorke diljem Krapinsko-zagorske županije

Obilježavajući Međunarodni dan žena diljem Zagorja, Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije pažnju je posvetio pripadnicama društva koje često bivaju zapostavljene ili nedovoljno afirmirane zbog sveprisutne rodne i spolne diskriminacije.

Crveni karanfil- simbol borbe za društvenu jednakost i pravdu, te prigodna čestitka izmamili su osmjeh na lice ženama u čak trinaest općina i gradova dok su šetale ulicama i trgovima, na radnom mjestu, ili prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, a tuheljskim forumašicama i forumašima pridružio se Renato Ilić- kandidat SDP-a za načelnika Općine Tuhelj.

Diskriminacija i nasilje nad ženama postoje ne samo u dijelovima svijeta u kojima se ženama sistematski krše temeljna ljudska prava, već i u razvijenim demokratskim državama. Iako je jednakost spolova jedno od ustavnih načela, u praksi često je to i dalje neostvarena vrijednost.  Osobni integritet i dostojanstvo, dostupnost ženama svih položaja u društvu i jednake mogućnosti za oba spola, jednake plaće za isti posao i podjela poslova u obitelji- temelj su ravnopravnosti žena i muškaraca. Svim ženama čestitamo Međunarodni dan žena, te podsjećamo da je borba za jednakost podjednaka zadaća i muškaraca i žena na kojoj trebamo raditi svakoga dana u godini! , poručuju zagorske forumašice i forumaši.