Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Kamp u Pregradi

U subotu 14. rujna, Forum Mladih Krapinsko-zagorske županije organizirao je u Pregradi tribinu na temu mladi i poljoprivreda.

Tribinu je vodila zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol. Gospođa Španjol u svojem je izlaganju predstavila mnoge mogućnosti koje se ukazuju mladim osobama koje se odlučuju baviti poljoprivredom. Ulaskom Hrvatske u EU otvorila se mogućnost povlačenja novca iz fondova namijenjenih baš mladim poljoprivrednicima. Ti fondovi nadovezuju se na politiku EU o zadržavanju mladih osoba u ruralnom području. To je tema o kojoj se malo zna i mnoge mlade osobe niti neznaju za te mogućnosti.

Tribini su prisustovali dožupanica KZZ Jasna Petek i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Nakon tribine svi su se sudionici zaputili prema planinarskom domu na Kunagori. Kulinarska ekipa foruma mladih KZŽa je pripremila odličan gulaš. Na Kunagoru je pristigla i delegacija FM Grada Zagreba predvođena svojim predsjednikom Nenadom Livunom, te delegacija FM Međimurske županije također sa predsjednikom.