Scroll to top

Ja volim životinje

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja Forum mladih  SDP-a Krapinsko-zagorske županije organizirao je  akciju prikupljanja hrane i ostalih potrepština za napuštene životinje u azilu Dubravica.

Akcija pod nazivom “Ja volim životinje” organizirana je od petka  04.listopada do nedjelje 06. listopada 2013. u Klanjcu, Humu na Sutli, Pregradi, a u Velikom Trgovišću i Zaboku u suradnji sa Socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Velikog Trgovišća i Socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Zaboka.  Prikupljena je veća količina rabljenih deka, plahti, ručnika, posudica, uzica, te više od 320 kg suhe hrane i konzervi za pse i mačke.

Edukacijskim letcima i razgovorom s prolaznicima FM SDP KZŽ  želio je osvijestiti građane  o potrebi brige za napuštene i stradale životinje, te o odgovornosti prema životinjama i humanom postupanju s njima.  Posebnu važnost  posvetilo  se  kastriranju, cijepljenju i čipiranju budući da su navedeni važni čimbenici u smanjenju broja napuštenih životinja. Građanima su pružene informacije o radu neprofitne nevladine udruge Šapica koja je osnovana s ciljem zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih, zlostavljanih i ranjenih životinja, te promicanja njihovih prava, a svima zainteresiranima za financijske i druge donacije, volonterizam te udomljavanje životinja ostavljene su informacije o azilu Dubravica koje je upravo zahvaljujući ovoj udruzi postalo i opstalo no kill sklonište.

Podršku ovom projektu pružili su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture  Siniša Hajdaš-Dončić, te gradonačelnici Marko Vešligaj, Zlatko Brlek i Ivan Hanžek.