Scroll to top

Humanitarno druženje Foruma mladih SDP-a u Zaboku

Ekonomska kriza najviše pogađa one koji imaju najmanje, obitelji koje vole svoju djecu i svoje roditelje, svoje prijetelje i svoje sugrađane. Nažalost, veoma često takve obitelji ni ne primjećujemo u doba ovog užurbanog života i usmjerenosti na sebe same. Ponekad trebamo zastati i okrenuti se oko sebe i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija kako bi i njima bile dostupne stvari koje su dostupne većini nas i kako bi smanjili nejednakost, siromaštvo i spriječili daljnje socijalno isključivanje. Socijalna pravda je temelj zdravog društva, a nje nema ako u društvu postoji nejednakost i isključenost.

Prije nekoliko dana teško da se našla osoba koju nije barem malo dirnula  priča o obitelji Pelesk iz Donje Stubice. Obitelj Pelesk je četveročlana obitelj koja živi u teškim uvjetima te im je svaka pomoć dobro došla.

Kao pravi socijaldemokrati, FM SDP-a KZŽ, inicirao je akciju prikupljanja sredstava i potrepština za četveročlanu obitelj koja živi u izuzetno teškim uvjetima i koja nažalost ne uživa u svim blagodatima u kojima uživa većina nas. FM SDP Zlatar Bistrica odlučio je u subotu 14.1.2012. organizirati humanitarno druženje na kojima su prikupljena novčana sredstva u iznosu od 1500 kuna, odjeća i razne druge kućne potrepštine kako bi navedenoj obitelji barem malo uljepšali svakodnevnicu.

Zagorski forumaši i forumašice prikupljena sredstva i ona koja će još prikupiti  predati će obitelji Pelesk, te ovim putem apeliraju na sve građane i građanke koji mogu da svojim doprinosom pripomognu kako bi smanjili društvenu nejednakost i marginalizaciju te obitelji.