Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Humanitarni turnir u belotu za dječji vrtić „Bubamara“ Donja Stubica

Za potrebe rekonstrukcije azbestnog krovišta na dječjem vrtiću „Bubamara“ u Donjoj Stubici, Klub liječenih alkoholičara „Stubica“ i FM SDP Donja Stubica organizirali su humanitarni turnir u belotu u Društvenom domu Donja Podgora.

Sredstva prikupljena na turniru biti će uplaćena ovlaštenom geodetskom uredu koji radi na izradi geodetskog elaborata postojećeg krovišta na dječjem vrtiću, u svrhu izrade podloga za izradu projekta rekonstrukcije azbestnog krovišta.

Predstavnici Kluba liječenih alkoholičara „Stubica“ i FM SDP Donja Stubica dali su izjavu za javnost: „Organiziranjem humanitarnog turnira u belotu za dječji vrtić htjeli smo skrenuti pozornost javnosti na neprimjereno i potencijalno opasno azbesto krovište koje se nalazi na dječjem vrtiću u kojima dane provode najmlađi i najmiliji članovi naših obitelji. Jedan od ciljeva je potaknuti lokalnu vlast da se taj problem što prije i u što kraćem roku konačno počinje riješavati, jer je sama primjena azbesta zakonom zabranjena u Hrvatskoj te je stoga skandalozno da se tijekom bezbrižne igre naših namilijih iznad njihovih glave nalazi potencijalna opasnost za zdravlje.

Također želimo reći da ovo nije jedina akcija, te ćemo ustrajati i dalje i organizirati nova događanja i poticati lokalnu vlast da nađe sluha za ovaj problem i da ga što prije riješi i sve dok se krovište ne rekonstruira i ne omogući druženje najmlađih bez potencijalnih opasnosti za zdravlje u njihovoj blizini.

– Djeca su naše namilije blago i njihovo zdravlje nam je najbitnije! -“