Scroll to top

Humanitarni koncert Zajedno za malisane Antu i Karla

U petak, 7. prosinca, u društvenom domu u Prudnicama održan je koncert humanitarnog karaktera „Zajedno za mališane Antu i Karla“ u organizaciji Foruma mladih SDP-a općine Brdovec. Mnogobrojni gosti, sudionici, pjevači i organizatori potrudili su se skupiti što više novaca namijenjenih mališanima Anti i Karlu, a u tome ih nije spriječio niti snježni val.

Ante Barać je dječak koji živi u Zdencima Brdovečkim i ima 5 godina. Stopostotni je invalid te mu je hitno potreban novi medicinski krevetić kako bi mu se olakšali poteškoće. Troškovi Antinog liječenja su izuzetno visoki i prelaze ukupna primanja obitelji Barać u kojoj je zaposlen samo otac, financijska situacija je vrlo teška. Karlo Rešetar živi u Laduč i učenik je šestog razreda OŠ „Ivane Brlić Mažuranić“. Karlu drastično pada sposobnost vida te su mu hitno potrebne naočale i oftalmološki pregledi koji mu nezaposleni roditelji ne mogu priuštiti. Karlo ima i dva mlađa brata te mlađu sestru.

Karlo Prahin, predsjednik OO FM SDP-a Brdovec, rekao je: „Djecu smo odabrali u suradnji sa općinom Brdovec i učiteljicama iz Osnovne škole „Ivane Brlić Mažuranić“. Ishodom ove humanitarne akcije smo i više nego zadovoljni. Mislimo da smo osigurali i jednoj i drugoj obitelji da dostojno proslave Božić, a sigurno će ostati i dosta financijskih sredstava za kupnju konkretnih stvari koje će omogućiti ovim mališanima bolje živote.“

Akcijom se prikupilo 15 500 kuna koje su u potpunosti namijenjene dječacima Anti i Karlu.

Uključujući ovu akciju, forumašice i forumaši SDP-a Brdovec su u manje od dvije godine prikupili i donirali 41 500 kuna.