Scroll to top

Humanitarna akcija Foruma mladih SDP-a

Forum mladih SDP-a Velike Gorice priključio se Crvenom križu u tradicionalnoj humanitarnoj akciji “Solidarnost na djelu 2012” u kojoj je Crveni križ prikupljao pomoć u vidu hrane, odjeće i financijskih sredstava za građane lošeg imovinskog statusa.
Ovogodišnja sabirna akcija Crvenog križa pod nazivom “Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija” provedena je 11. listopada 2012. na području Hrvatske kao zajednička akcija svih općinskih, gradskih i županijskih društava Hrvatskog Crvenog križa.
Iako su se naknadno priključili akciji, mladi SDP-ovci prikupili su živežne namirnice i financijska sredstva za kupovinu istih te ih u ponedjeljak, 22. listopada 2012., odnijeli u velikogorički Crveni križ koji će ih, u dogovoru s forumašima, dostaviti jednoj obitelji s više članova kojoj je pomoć zaista potrebna.
Treba napomenuti da je upravo na taj dan, 22. listopada 1878. godine osnovan Hrvatski Crveni križ, humanitarna organizacija koja je požrtvovno i nenametljivo, nepristrano, neovisno i neutralno, sve 134 godine, promicala humanost, dragovoljnost, jedinstvo i univerzalnost na području cijele Hrvatske i pod svim režimima te pomagala svima neovisno o njihovoj vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti.
Akciji mladih socijaldemokrata pridružila se i Vesna Fabijančić Križanić, predsjednica velikogoričkog SDP-a, zastupnica u Hrvatskom saboru te kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Velike Gorice, koja je podržala humanitarne aktivnosti mladih i naglasila važnost humanosti te odliku solidarnosti kao osnovu socijaldemokracije.