Scroll to top

HDZ-ova oprana lova preplavila Trg Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku

Ponukani, možda preciznije rečeno ogorčeni, zbog brojnih afera koje se na dnevnoj bazi vežu za vladajuću garnituru na čelu sa HDZ-om, mladi SDP-a izveli su pravi mali performans na glavnom zabočkom trgu.

Pranjem „love“ koja svojim vizualom svjedoči dojučerašnje prijateljstvo na relaciji Sanader-Kosor, Forum mladih SDP-a okružen brojnim građanima, sušio je svježe „oprane“ novčanice od 1000 kuna i dijelio građanima. Na uistinu maštovit način na trgu su postavljene prave perilice za rublje ukrašene natpisima državnih tvrtki iz koji je HDZ godinama, na sramotan način, izvlačio novac i punio stranačku blagajnu. Brojni građani, uz obrazloženje kako im se vraća njihov novac koji je HDZ oprao, primali su iznose i od nekoliko tisuća kuna, a sudeći po reakcijama građana, ogorčenost novim saznanjima o pranju novaca hrvatskih građana iz dana u dana sve je veća.

„Korupcija je rak rana Hrvatske. Svi koji kradu i peru novac koji pripada hrvatskim građanima, a državne tvrtke u vlasništvu su upravo svih nas, hrvatskih građana, moraju odgovarati za ovaj zločin protiv hrvatske države i hrvatskog društva. Nikad nećemo prestati upozoravati na potkradanje vlastitog naroda, čistog obraza i čistih ruku. Nekima će zasmetati ovaj naš performans, ali to govori o njima samima. Ovu akciju proveli smo u ime svih onih koji cijeli mjesec rade za 2000 tisuće kuna, a protiv onih koji taj isti mjesec svjesno i ciljano potkradaju poštenog i časnog građanina ove zemlje“ – stoji u izjavi koju potpisuje predsjednik FM SDP-a Krapinsko-zagorske županije, Ivana Habulina.