Scroll to top

Gornjostubički forumaši položili vijenac za Rudija

Ove nedjelje, 06.05.2012., gornjostubičke Forumašice i Forumaši, zajedno sa gornjostubičkim SDP-ovcima, položili su vijenac u znak sjećanja na poginulog pilota domovinskog rata, viteza Rudolfa Perešina u centru Gornje Stubice.

„Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate!“ , riječi koje je Rudi izgovorio sletjevši u Klagenfurt avionom JNA, dobro su poznate Hrvatskoj, ali i cijelome svijetu. Ove riječi su trajno uklesane u povijest, kao i djela koja je za hrvatski narod, nimalo sebično, napravio naš Rudi. Svakoga dana sjetimo se Rudija, no ove protekle dane posvetili smo samo njemu. Obilježili smo ih letovima, nečime što je Rudi istinski volio. No, to je najmanje što mu možemo dati. On je za nas dao svoj život.

Polaganje vijenaca i otvaranje XV. susreta za Rudija, koje su otvorili izaslanik predsjednika RH, gospodin Zlatko Gareljić te predsjednik gradske skupštine grada Zagreba, gospodin Davor Bernardić, počeli su u 13 sati.
U ime gornjostubičkih Forumaša i članova SDP-a, vijenac je položio Hrvoje Pižir, predsjednik FM SDP-a G. Stubice i predsjednik SDP-a G. Stubice.

Petnaesti „Susreti za Rudija“ nastavili su sa druženjem kod sportskog doma u G. Stubici gdje su prisutni uživali u akrobacijama padobranaca, letovima helikoptera i MIG-ova.