Scroll to top

Forumaši i mladi antifašisti obilježili Dan mladosti

U  suradnji  sa Udrugom mladih antifašistkinja i antifašista- ZAGORJE,  Forum mladih SDP-a Krapinsko zagorske županije i FM SDP-a Kumrovec obilježili su i ove godine  manifestaciju Dan mladosti u Kumrovcu,  organiziranjem  “Staza Titovog djetinjstva”  za sve posjetitelje koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske.

”Staze Titovog djetinjstva” naziv je  pješačenja idiličnim kumrovečkim bregima  kojeg su ove godine,  povodom jubilarne 120. obljetnice rođenja Josipa Broza Tita, forumaši i mladi antifašisti upriličili upoznavanjem posjetitelja sa povijesnom važnošću lika i djela Josipa Broza Tita.  Sa anegdotama  iz  Titova djetinjstva i  najranijim godinama provedenim u Kumrovcu, pričom o pokretu nesvrstanih i procesu samoupravljanja, te Titovoj osobnoj ulozi u tome sudionici su se upoznavali kroz nekoliko  punktova postavljenih na različitim lokacija.

Druženje je nastavljeno uz tradicionalnu zagorsku kuhinju, bogat glazbeni sadržaj  i slavlje antifašističkih  vrijednosti zajedno sa ostalim sudionicima Dana mladost.