Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Forum mladih SDP Karlovac obilježio Valentinovo

Forum mladih SDP Karlovac je danas organizirao akciju darivanja građana povodom Valentinova.Podjela je organizirana na karlovačkoj tržnici i u Radićevoj ulici gdje je podijeljeno 1000 poklona.

Ovom gestom nastojimo pokazati solidarnost sa građanima u ovim teškim vremenima kada u društvu vlada opća apatija i nezadovoljstvo. Nema ništa ljepšeg nego kad svojim postupkom nekome izmamite osmjeh na lice. Pokloni su skromni, u skladu sa mogućnostima, ali od srca.

Podsjetimo, Valentinovo se obilježava 14.02. u spomen na Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih.. O svetom Valentinu postoje mnoge legende ali najpoznatija je ona iz Rimskog doba. Prema legendi car Klaudije je zabranio ženidbu vojnicima, no mladi svećenik Valentin se oglušio na tu zabranu i potajno obavljao ceremonije vjenčavanja mladih parova . Kad se za to saznalo bačen je u tamnicu i nedugo nakon toga pogubljen. Nakon što je kršćanstvoojačalo kao vjera u Rimu, proglašen je svetim, a u spomen na njega se dan njegove smrti obilježava kao praznik zaljubljenih.Postoje i druge legende, ali je ova najpoznatija.