Scroll to top

Forum mladih SDP-a Zagreba za EU

Forum mladih SDP-a Zagreba u petak je na Cvjetnom trgu započeo s dvodnevnom akcijom povodom nedjeljnog referenduma za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Dijeljenjem promotivnog materijala na temu mladih u EU te informiranjem građana o prednostima koje donosi članstvo, mladi SDP-a građane žele potaknuti da 22. siječnja njihov odgovor na referendumu bude pozitivan.

Akciju je podržao i predsjednik GO SDP-a Zagreba Davor Bernardić te poručio da je Europska unija “šansa za cijelu zemlju da nam u budućnosti bude bolje”.

„EU nije nikakav univerzalan recept koji će nam donijeti blagostanje samo po sebi. Puno toga ovisi o nama samima te se nadam da ćemo ovu priliku znati iskoristiti”, poručio je Bernardić. “To je kao da imate europsku ligu i balkansku ligu. Morate izabrati koje vam je utakmice bolje igrati. Vjerujem da su ove europske svakako izazovnije i prilika su za sve nas da pokažemo ono što znamo”, dodao je.

Naglasio je kako će mladima u EU na raspolaganju biti veća mobilnost na tržištu rada i na području obrazovanja. „Ipak se nadam da će se oni koji će otići studirati bilo gdje u Europi vratiti u Hrvatsku kako bi pomogli hrvatskom gospodarstvu“, poručio je Bernardić.