Scroll to top

Forum mladih SDP-a Velika Gorica nastavio je dobru suradnju sa bošnjačkom manjinom Grada Velike Gorice i imamom zagrebačke džamije Mirzom Mešićem

Nakon zajedničkih tribina u Gradskoj vijećnici na temu položaja islama u hrvatskom društvu i gostovanja ef. Mešića  u Velikoj Gorici, imam Mešić pozvao je mlade socijaldemokrate da budu njegovi gosti u zagrebačkoj džamiji.

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Velika Gorica Omer Alibašić i Imam zagrebačke džamije Mirza ef. Mešić  ugostili su 20.10.2010 forumaše u Islamskom centru u Zagrebu. Osim razgledavanja centra mladi su se kod domaćina informirali o ovoj još uvijek nedovoljno poznatoj kulturi i njezinim običajima te posebno zanimljivim dodirnim točkama sa ostalim monoteističkim religijama dok je centralni događaj bio posjet zagrebačkoj džamiji koja je svojim jednostavnim ali prekrasnim zdanjem dojmila forumaše.

Osim obilaska Islamskog centra domaćini iz bošnjačke zajednice su počastili mlade SDP-ovce roštiljom i tradicionalnim kolačima te najavili još bolju suradnju i rad na mnogim zajedničkim projektima.