Scroll to top

Forum mladih SDP-a Solin u akciji prikupljanja hrane za beskućnike!

U srijedu 22. prosinca 2010. godine, Forum mladih SDP-a Solin u suradnji s Forumom žena SDP-a Solin, napravio je akciju prikupljanja hrane za Udrugu Most koja brine o beskućnicima i skitnicama u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Udruga Most je nevladina organizacija osnovana u svibnju 1995. godine na inicijativu stručnjaka iz humanističkih djelatnosti, sa ciljem unaprjeđivanja življenja mladih i drugi dobnih kategorija, promicanjem volonterskog rada, programa vršnjačke pomoći, suradnje i dijaloga. U listopadu 2000. g. Udruga je na poticaj i uz financijsku potporu Grada Splita adaptirala, opremila i organizirala rad u jedinom splitskom i županijskom prihvatilištu za siromašne, beskućnike i skitnice. Smještajni kapacitet je za 15 osoba. U studenom 2003. otvorena je prva stambena zajednica za žene beskućnice sa smještajnim kapacitetom za 6 osoba.

Forum mladih i žena SDP-a grada Solina su se i ove godine, kao i mnogih godina do sada, odlučili upustiti u akciju prikupljanja hrane i odjeće za socijalno ugrožene građane koje Udruga Most prima pod svoje okrilje kad im je to najpotrebnije. Pomagati drugim ljudima kada je to potrebno jedna je od najboljih vrlina koje čovjek može imati. Ovom akcijom htjeli smo razveseliti i pomoći ljude u doba blagdana kojima je to potrebno i ukazati građanima na problem siromaštva čija stopa iz dana u dan raste sve više i više. Potrošiti nekoliko kuna od svoga džeparca kako bi se pomoglo nekome dobro je dijelo i mala cijena… izvući osmijeh na lice drugog čovjeka – neprocjenjivo.