Scroll to top

Forum mladih SDP-a KZŽ organizirao edukacijsku radionicu o pisanju EU projekata

U subotu 15. ožujka 2014. članovi Foruma mladih SDP Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su u prvom modulu edukacijske radionice na temu pisanja projekata za natječaje na temu razvojnih potencijala lokalne zajednice i mogućnosti za mlade u sklopu programa Europske unije, Erasmus+ koji obuhvaća međunarodne programe i inicijative iz području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta te nudi mogućnosti financiranja projekata.

Edukaciju za 20-ak sudionika iz cijele županije održala je trenerica u sklopu Programa JAKO koji se provodi s ciljem razvoja poticajnog okruženja unutar lokalnih zajednica i civilnog društva te nudi besplatne usluge informiranja, savjetovanja i izobrazbe za organizacije civilnoga društva, lokalnih zajednica i inicijativa. Kroz interaktivnu radionicu sudionici su upoznati sa tijekom projektnog ciklusa te su unutar grupa kao projektne ideje razvijali aktualne probleme na temu ekologije, rodne ravnopravnosti i slobodnog vremena mladih, prepoznate u zajednici.

U sklopu radionice ugošćeni su članovi Foruma mladih SDP Sesvete i Forum mladih SDP Grada Zagreba kako bi prenjeli iskustva i predstavili primjere dobre prakse. Gosti su prezentirali dva uspješno aplicirana projekta realizirana s pozitivnim odjekom u lokalnoj zajednici.

Drugi modul radionice održat će se 29. ožujka kada će sudionici imati priliku predstaviti vlastite ideje te primijeniti stečena znanja.