Scroll to top

Forum mladih SDP-a Đakovo organizirao je akciju “Dan samaca”

Forum mladih SDP-a Đakovo organizirao je akciju “Dan samaca” 13. veljače 2012. godine na Đakovačkom korzu.

Tradicionalno se obilježava Dan zaljubljenih te smo se mi odlučili da ćemo se prisjetiti onih koji se osjećaju usamljenima. Stoga na današnji dan, sjetimo se nekoga tko je sam, ne samo zbog izgubljene stare ljubavi nego i zbog prijatelja, rođaka kojeg nisu dugo sreli. Naša poruka glasi: ” Samo je na vama kako ćete preživjeti taj dan, ali, molimo vas, nemojte drugima umanjivati njegovu vrijednost zato što niste zaljubljeni ili vam ljubav nije uzvraćena jer jednog dana ćete i vi biti među njima…”

Trend neudanih žena i neoženjenih muškaraca zahvatio je Hrvatsku. Predviđa se da će sljedećih godina biti sve manje brakova, a da će se broj samaca povećati 30%.

Značajno će porasti broj muškaraca samaca u dobi od 25 do 40 godina koji će i dalje težiti braku, ali će se sve teže na njega odlučivati. Razlozi tome leže u činjenici da je danas mnogo teže zadovoljiti nečije kriterije i u činjenici da je život tako organiziran da jednostavno nemamo priliku upoznati potencijalne partnere.

Izmamili smo zadovoljne osmjehe na promrzla lica građana nakon što smo im poklonili čokoladicu i upoznali ih s, do sada nepoznatim, Danom samaca.