Scroll to top

Forum mladih Đakovačkog SDP-a u subotu 23-10-2010. godine proveo je na Đakovačkom korzu akcionizam „Gdje ide država“.

Brojni Đakovčani od prošlog vikenda “bogatiji” su za (bar) stotinu milijuna kuna! Njima su, naime, u subotu na korzu u ruke došle “novčanice” u apoenima od stotinu milijuna s kojih se smiješi Vladin vodeći trolist – premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednici, ministri financija i zdravstva – Ivan Šuker i Darko Milinović. Na rubovima “novčanice” je utisnuto Hrvatska nazadna zajednica, a u gornjem lijevom kutu logotipi hrvatskih tvrtki koje su posljednjih mjeseci u središtu afera – Podravka, HEP, Hypo banka, INA, HPB, a našlo se mjesta i za logo propale ovdašnje mlinsko-pekarske industrije “Đakovštine”.

“Novčanice” smo Đakovčanima dijelili odgovarajući ironično na aktualni hrvatski trenutak i sve veći državni dug. Đakovčanima smo podijelili 400 novčanica u apoenima od 100,000.000 kuna kako bi pomogli Vladi i vratili vanjski dug Hrvatske. “Novčanice” s likom premijerke i dva potpredsjednika Vlade ukazuju i na rasprodaju državne imovine i afere Vladinih ministara

Đakovčani su, odlično prihvatili ovaj akcionizam; dok su jedni šaljivo pitali gdje mogu iskoristiti “novac”, drugi su s gorčinom komentirali sadržaj “novčanica” i logotipe uz poruku kako zapravo, šala s “novčanicama” ironično ukazuje na žalosnu stvarnost.

Dok u aferama bahato i besramno nestaju milijuni našeg novca, podaci o siromaštvu sve su alarmantniji; samo u ovoj godini, uslijed 150.000 novih osoba bez posla, siromaštvo s 10 sada obuhvaća 13,5 posto stanovništva, a realni broj siromašnih iznosi 25 posto. Sve koji su nas upitali gdje mogu iskoristiti ‘novčanice’, upućivali smo na Vladu Jadranke Kosor.

Glas Slavonije