Scroll to top

FM SDP-a obilježio Dan žena diljem Zagorja

Obilježavajući Međunarodni dan žena diljem Zagorja, Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije pažnju je posvetio pripadnicama društva koje često bivaju zapostavljene ili nedovoljno afirmirane zbog sveprisutne rodne i spolne diskriminacije.

Prvi 100. rođendan borbe za ravnopravnost spolova forumaši i forumašice obilježili su od Konjščine do Klanjca, od Krapine do Stubice, i time na jedinstven način, kao jedini u našoj županiji, čestitali Dan žena građankama u svim dijelovima Zagorja. Pritom je svakoj ženi uručena prigodna čestitka i crveni karanfil, simbol borbe za jednakost i pravdu svakog društva.

Suočeni sa surovom gospodarskom stvarnošću koja predstavlja hrvatsku svakodnevicu Forum mladih SDP-a ove godine posebnu pozornost poklanja upravo ravnopravnosti na radom mjestu i jednakim šansama kod zapošljavanja, bez obzira na spol i rod. Forum isto tako poziva na jedinstvenu i dostojanstvenu borbu za prava svih nezaposelnih, svih zaposelnih, pritom ni riječju ne dijeleći na muške i ženske. Pravo na rad i pravo na nagradu za taj rad predstavlja ključnu ustavnu kategoriju, kategoriju koju oni koji su u poziciji upravljanja državom često zaboravljaju vodeći ovu zemlju u  nesigurnu budućnost prožetu siromašnom sadašnjošću i pritom čineći štetu generacijama koja dolaze.