Scroll to top

FM Gornje Stubice obilježio Međunarodni tjedan Crvenog križa

Povodom međunarodnog tjedna Crvenog križa (08.05.-15.05.), članice i članovi Foruma mladih  SDP-a Gornje Stubice, 10.05.2012. odlučili su odraditi  još jednu planiranu akciju.

Hrvatski Crveni križ neovisna je nevladina organizacija koja ispunjava humanitarne zadaće od pojedinačne ili opće potrebe uz pomoć mnogobrojnih volontera iz redova članstva (više od 370 tisuća osoba) i 550 profesionalnih djelatnika. Djelujući ostvaruje humane ciljeve i zadaće na području zaštite i unapređenja zdravlja, socijalne skrbi, zdravstvenog i humanitarnog odgoja. Zalaže se i za poštivanje međunarodnog humanitarnog prava i zaštitu ljudskih prava.

Članice i članovi Foruma mladih SDP-a Gornje Stubice u dogovoru sa Gradskim društvom Crvenog križa Donje Stubice, obilježio je tjedan Crvenoga križa donirajući svoju rabljenu odjeću i obuću. ”Nadamo se da će nekome poslužiti naša odjeća i da ćemo još moći uspješno surađivati sa Crvenim križem, te im pomoći, što riječima što djelima”, rekli su mladi SDP-ovci napuštajući Crveni križ.

Crveni križ potiče i ostale ljude dobre volje da se priključe akciji i svojim dobrovoljnim prilogom pomognu obiteljima i socijalno ugroženim osobama kojima je pomoć zaista potrebna. Pohvalno je što postoje socijalno osviješteni mladi koji svojim primjerom pokazuju da misle na druge i pomažu kad je potrebno. U ime Crvenog križa, ali i ime obitelji kojima ćemo pomoći, unaprijed se zahvaljujemo! Forum mladih SDP-a Gornje Stubice ponosan je na svoje članove i na hvale vrijednu akciju!