Scroll to top

ECOSY Summer Camp 2012

Kao što već vjerojatno znate, ovogodišnji ECOSY Summer camp održava se u kampu Veli Jože u Savudriji, od 13. do 20. srpnja. Kamp okuplja aktiviste pomladaka političkih stranaka socijaldemokratskog, socijalističkog i laburističkog predznaka iz cijele Europe, te im u vrijeme trajanja pruža priliku da u opuštenoj atmosferi razmjenjuju iskustva putem seminara, radionica, konferencija ali i opširnog zabavnog programa koji nikada ne izostane. Predviđa se da će se na ovogodišnjem kampu okupiti oko tisuću i šesto mladih ljudi.

Forum mladih će, kao i uvijek, sudjelovati u kampu, nadam se, brojnom delegacijom, a posebno zato što je Hrvatska po prvi put domaćin ovako velike i važne manifestacije. Ovo pismo je poziv i tebi da se prijaviš na kamp a u nastavku ćeš naći upute i informacije o tome kako da to napraviš.

Tehničke informacije

Registracija

Registracija delegata vrši se putem organizacija, individualne prijave se ne prihvaćaju. Na web stranici Foruma mladih otvoren je registracijski obrazac, može mu se pristupiti preko linka http://fmsdp.org/prijave-ecosy/ . Popuna obrasca prvi je dio procesa registracije. Osobe mlađe od 18 godina moraju imati pisano dopuštenje roditelja za odlazak na kamp i u njihovom slučaju vođa delegacije se smatra skrbnikom. Osobe mlađe od 16 godina ne mogu sudjelovati na kampu.

Cijene i rokovi

Plaćanja sudjelovanja na kampu sastoji se od participacije. Plaćanje te participacije drugi je dio procesa registracije i osobe čija uplata ne bude zaprimljena u zadanom roku neće se smatrati registriranima. S obzirom na to da je Forum mladih domaćin ovogodišnjeg kampa, rokovi i cijene koje vrijede za strane delegacije ne vrijede za članice i članove naše organizacije; imamo jedinstvenu cijenu od 1140 kuna (150€, najmanji mogući iznos u odnosu na strane delegacije), a krajnji rok za uplatu navedenog iznosa je 1.7. (manje od dva tjedna prije početka kampa). Osobe koje se nakon tog roka odluče za sudjelovanje mogu to učiniti, no u tom slučaju plaćaju participaciju u iznosu od 1500 kuna (200€). Apeliram na sudionike da pregovaraju sa svojim lokalnim stranačkim organizacijama o subvencioniranju participacije (ili troškova prijevoza) jer se u prošlosti to pokazalo kao dobar recept za smanjenje troškova.

Način uplate

Plaćanje se vrši putem općih uplatnica ili obrazaca za e-uplatnice preko internet bankarstva. U uplatnicu pod platitelj obavezno upišite vaše ime, prezime i adresu, primatelj je SDP Hrvatske, Iblerov trg 9, 10000 Zagreb, broj računa primatelja je 2360000-1101306959. Pod „poziv na broj“ upišite 24938-OIB, dok pod „opis plaćanja“ upišite vaše ime i prezime te „-ECOSY“. Ukoliko plaćate preko internet bankarstva i aplikacija vam ne dopušta da zadate nalog bez da upišete broj odobrenja, upišite 00 ili 01.

Prijevoz

Prijevoz do kampa sudionici bi trebali osigurati sami. Cijena participacije pokriva samo smještaj i 3 obroka dnevno. Preporuča se dogovor susjednih županija oko zajedničkog prijevoza autobusima do kampa s obzirom da postoji ograničen broj parkirnih mjesta te se upravo zato preporuča i izbjegavanje dolaska vlastitim automobilom.

Smještaj, hrana, uvjeti u kampu

Smještaj je predviđen u bungalovima i šatorima. Bungalovi primaju od 8 do 12 ljudi dok šatori primaju do 15 osoba. S obzirom na broj prijava iz redova Foruma mladih, potruditi ćemo se da sve naše članice i članovi budu smješteni u bungalovima, no ne možemo to garantirati u slučaju velikog broja prijava. Ne postoji mogućnost da sudionici ponesu vlastite šatore; neće biti mjesta za podizanje dodatnih šatora. Sudionici trebaju ponijeti osnovnu opremu za kampiranje: vreću za spavanje i zračni madrac ili neku drugu podlogu. Svi sudionici imaju pravo na tri obroka dnevno, s tim da postoje opcije za vegetarijance i/ili vegane, što ćete primijetiti u obrascu za registraciju. U kampu će također biti moguće kupiti dodatnu hranu i piće. Bežični internet biti će na raspolaganju sudionicima u određenim dijelovima kampa.

Ovo su osnovne informacije  i nadamo se da su vam one dovoljne da se odlučite za sudjelovanje na ovogodišnjem kampu. Dodatne informacije i fotografije lokacije možete naći na službenoj stranici kampa http://ecosysummercamp2012.eu/ , facebook stranici https://www.facebook.com/ecosysummercamp2012 , stranici kampa Veli Jože http://www.nazor.hr/default.aspx?id=295 .

Za sva vaša pitanja, stojimo vam na raspolaganju. Slobodno se obratite predsjedniku organizacijskog odbora, Srđanu Subotiću (srdjan.subotic@gmail.com) ili meni na dolje navedenu e-mail adresu.

Vidimo se u Savudriji!

Drugarski pozdrav,

Tin Pažur

Međunarodni tajnik FM SDP Hrvatske

tin.pazur@fmsdp.org