Scroll to top

Dobrovoljno darivanje krvi u Donjoj Stubici

Krv je život, a svi darivatelji krvi su mali junaci. Darivatelji krvi daruju dio sebe za spas drugih, jer uvijek postoji mogućnost da će netko od nas zatrebati krv da mu spasi život. U Europi danas više od 500 milijuna građana ovsi o krvi koju donira manje od 15 milijuna građana što nije dovoljno da zadovolji potrebe svih građana u slučaju nužde ili potrebe građana koji ovise o redovnoj transfuziji krvi.

Za zadovoljavanje tih potreba potrebno je poticanje građana da nesebično daruju sebe, da postanu dobrovoljni darivaoci krvi.

Forum mladih SDP-a Donja Stubica ponovno je svojim primjerom pokazao da darivanje krvi nije bauk, da uz dobru atmosferu i odlične djelatnike i volontere crvenog križa Donja Stubica, dobrovoljno darivanje krvi prolazi bezbolno i brzo.

„Dobrovoljno darivanje krvi je jedan od najljepših činova koje jedan čovjek može učiniti za drugoga. Naša krv može i spašava nečiji život, krv nema boju kože, nema rasu, nema uvjerenja, krv je život, a život je jedinstven i univerzalan. Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su se odazvali, a oni koji nisu mogli dati ovaj put već tijekom sljedeće akcije mogu opet pokušati.“ poručili su članice i članovi FM SDP-a Krapinsko-zagorske županije