Scroll to top

Članovi Foruma mladih SDP-a diljem Varaždinske županije obilježili Međunarodni dan žena

Kao i svake godine, članovi Foruma mladih SDP-a diljem Varaždinske županije uključili su se u akcije povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Forumaši i forumašice tako su se uključili ili organizirali akcije podjele karanfila u Cestici, Maruševcu, Varaždinu i Lepoglavi, a u Ludbregu su se članice Foruma mladih priključile akciji Foruma žena te sudjelovale u organizaciji tradicionalne proslave Dana žena.

Također, vodstvo Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije ponovno se priključilo tradicionalnoj akciji Foruma žena u varaždinskom kazalištu te je uz pomoć saborskog zastupnika i gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića i zamjenika župana Varaždinske županije Alena Kišića podjelilo karanfile svim sudionicama druženja u kazalištu.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine i tog dana slave se ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena obilježen je 28. veljače 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike, a i dan danas Dan žena se slavi kao državni praznik u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, Kazahstanu, Kirgiziji, Moldaviji, Mongoliji i Tadžikistanu.