Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Članovi FM SDP Zlatar u akciji uređenja parka u Belcu

Zlatarski forumaši krenuli su ove subote u realizaciju projekta uređenja parka u Belcu. To je ujedno bila prva faza projekta, a uključivala je čišćenje površina od lišća i smeća, uklanjanje nepotrebne vegetacije i granja, dopremanje zemlje, ravnanje terena i ostale zemljane radove. Akciju su podržali gradonačelnik Grada Zlatara Stanko Majdak, njegova zamjenica Jasenka Auguštan Pentek, nekoliko ostalih članova Gradske uprave, a uključilo se i dvadesetak mještana unatoč promjenjivom vremenu s kišom.

Ideja o uređenju bila je prisutna duže vrijeme u krugovima mještana, kasnije i u Zlatarskoj udruzi mladih, no zbog prestanka rada udruge, ideja o obnovi parka ostala je neostvarena.

Predsjednica Foruma mladih SDP Zlatar Martina Špoljar, još je kao članica ZUM-a osmislila svojevrsno idejno rješenje uređenja parka, te je projekt uređenja uključila u Program rada Foruma mladih SDP-a Zlatar. Nakon subotnje akcije, predviđeno je još nekoliko akcija tijekom kojih će se u parku formirati 4 staze koje se sastaju u kružnom dijelu, postaviti klupe i stolovi za odmor, ljuljačka, solarne svjetiljke, koševi za smeće, posaditi cvijeće i dr. Idejnim rješenjem ostavljen je i prostor za bistu pokojnog biskupa Marka Culeja čije postavljanje ovisi o potencijalnom investitoru. Projekt uređenja belečkog parka zasad se ostvaruje donacijama i na volonterskoj bazi, te se Forum mladih SDP-a Zlatar ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u uređenju parka ili će to učiniti u sljedećim fazama. Konačan izgled prema idejnom rješenju park bi trebao dobiti do 5. kolovoza kada se u Belcu slavi praznik Majke Božje Snježne.