Scroll to top

Budi jača od predrasuda u Krapini

U Krapini je održan vrlo uspješan Okrugli stol pod motom „Budi jača od predrasuda“ na kojem su se okupile relevantne sugovornice, od saborskih zastupnica, županijskih vijećnica, voditeljica županijskih institucija do zamjenice župana Krapinsko-zagorske županije.

Saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za ravnopravnost spolova, Gordana Sobol, podržala je konstruktivnu raspravu sudionica Okruglog stola, a koji  se održao u organizaciji Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Okugli stol kojim je moderirala zamjenica župana, Sonja Borovčak, pozdravio je i župan, Siniša Hajdaš Dončić, te Ivan Habulin, predsjednik Foruma mladih SDP-a KZŽ.

U raspravi je istaknuto kako je važno osvješćivanje javnosti, a i samih žena za rodnom ravnopravnošću uz zaključak da se bez uključivanja žena u politiku teško može očekivati realizacija zakon i propisa kojima se uređuje problematika rodne ravnopravnosti.

Nadolazeći parlamentarni izbori prilika su da se inzistira na „ženskoj kvoti“ na izbornim listama kako bi zastupljenost žena u Hrvatskom saboru bilo što bliže ili možda i viša od 40 posto. Posebno će to biti važno na lokalnim izborima gdje je situacija sa općinskim, gradskim ili županijskim vijećnicama daleko od željenog postotka, a da i ne govorimo o neposredno izabranim dužnosnicama, tj. načelnicama, gradonačelnicama i županicama.

Okrugli stol je završen zaključkom da su žene spremne na borbu koja im i dalje predstoji uz poruku da su jače od svih predrasuda.