Scroll to top

Bubalo – odrastao čovjek, a uzor mu Pinocchio

Forum mladih GO SDP-a Osijek potaknut izjavama trenutačnog  gradonačelnika Krešimira Bubala organizirao je 9.5 na trgu Ante Starčevića u Osijeku akciju pod nazivom „Bubalo – odrastao čovjek, a uzor mu Pinocchio“. Naš se gradonačelnik služi neistinama i obmanama javnosti da od mosta na Dravi nema ništa. Smatramo da ovakvim istupom gradonačelnik Bubalo želi tako opravdati loše upravljanje gradom Osijekom, jer ako pogledamo i vidimo prethodne 3 godine upravljanja gradom HDSSB-a i gradonačelnika Bubala, naš grad nema nikakvu viziju razvoja niti privlačenja investitora. Najveći projekt do sada gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Bubalom je obnova Trga slobode, a gradonačelnik proziva Vladu i gradnju mosta „planom ubijanja Slavonije i Baranje“.

„Pitamo se kako je moguće da gradonačelnik Bubalo proziva druge i pri tome iznosi neistine, a ne može vidjeti svoje loše upravljanje gradom Osijekom. Još jednom podsjećamo da su našem gradu u ovim teškim trenutcima važni projekti i investitori koji će oživjeti grad i našu regiju, a upravo naša Vlada smatra strateškim projektom koridor 5c u sklopu koga će se graditi most preko Drave“, izjavio je Zoran Šalamun, predsjednik forum mladih GO SDP-a Osijek.

Most koji će se graditi neće biti kako je to HDZ pred izbore predstavio toliko skup, koštat će 30% manje, a za ostatak novca će se sagraditi i autocesta do čvorišta Čeminac. Napominjemo da je i ministar Hajdaš-Dončić izjavio da Vlada sigurno nema namjeru odustati od ovako važnog projekta za cijelu Slavoniju i Baranju.

Jučer se na Županijskoj skupštini gradonačelniku Bubalu s novim obmanama javnosti priključio i župan Šišljagić koji je izjavio da se odustajanjem od skupog mosta mora raditi dokumentacija za novi most i da će time radovi na mostu kasniti i tako pokušavao opravdati riječi svojeg stranačkog kolege i gradonačelnika Bubala. Kompletna dokumentacija za jeftiniji most postoji, pa nema potrebe za izradom nove dokumentacije. Postaje očito da u zadnje vrijeme čelnicima HDSSB-a uzor postaje upravo Pinocchio, šteta je samo što i njima ne raste nos u stvarnosti.

Pitamo stoga našeg gradonačelnika zašto se ponaša kao Pinocchio i govori neistine i obmane javnosti, kada je jasno da je Vladi koridor 5c strateški projekt koji će upravo donijeti puno toga Slavoniji i Baranji. Upravo zbog obmana i neistina našeg gradonačelnika Bubala, građanima smo ukazivali na istinu s prigodnim letkom koji prikazuje kako se naš gradonačelnik ponaša – kao Pinocchio.