Scroll to top

Biciklijada in memoriam Ivica Račan „ …I DANAS PONOSNI!

U organizaciji Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije u nedjelju je održana druga po redu memorijalna biciklijada   „…i danas ponosni… “ u spomen na utemeljitelja i prvog predsjednika SDP-a Ivicu Račana. Među brojnim sudionicima koji su krenuli sa stubičke Pile nalazili su se i saborski zastupnici, Željko Kolar i Dunja Špoljar, predsjednik Skupštine grada Zagreba, Davor Bernardić,  i, baš kao i prošle godine, udovica Ivice Račana, Dijana Pleština.

Nabijeno emocijama koje SDP-ovci prema prvom predsjedniku nikada nisu krili bilo je i obraćanje u programu održanom u dvorcu Oršić u čijem je perivoju prošle godine zasađena i „Račanova lipa“.

U sjećanje na Ivicu Račana Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije i ove je godine okupio brojne SDP-ovce iz svih krajeva Hrvatske i još jednom podsjetio kako je upravo Ivica Račan jedna od najzaslužnijih osoba u borbi za samostalnu i demokratsku Hrvatsku.

„Teško je opisati s koliko ljubavi i entuzijazma forumaši i forumašice svake godine organiziraju ovu biciklijadu.Ivica Račan je bio čovjek koji je poštenje i moral usadio kao posebnu kategoriju hrvatske političke abecede. I danas smo ponosni što smo socijaldemokrati i što smo imali čovjeka kao što je bio Ivica Račan jer imamo na koga biti ponosni!“  istaknuo je predsjednik FM SDP-a KZŽ Ivan Habulin.