Scroll to top

”Antifašizam: samo povijesni trenutak ili potreba suvremenog doba?”

Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, Forum mladih SDP-a Tuhelj  i Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije organizirali su 21. lipnja 2013. u Tuhlju tribinu   pod nazivom ”Antifašizam: samo povijesni trenutak ili potreba suvremenog doba?”.

O povijesti antifašizma, (ne)jednakosti, kršenju ljudskih prava, potrebi multikulturalnog i pravednog razvitka društva, te o  potrebi antifašizma u suvremenom društvu govorili su: Ivan Habulin, predsjednik Udruge mladih antifašistkinja i antifašista-Zagorje, član Glavnog odbora Foruma mladih SDP Hrvatske i Anita Curiš, članica Predsjedništva Udruge mladih antifašistkinja i antifašista- Zagorje, potpredsjednica FM SDP KZŽ.

”Trendovi suvremenog društva i dalje nameću potrebu i važnu ulogu postojanja antifašista i njihovog djelovanja  u smislu zalaganja za mir, demokraciju, zaštitu i poštivanje ljudskih i građanskih prava i sloboda, bez obzira na rasu, nacionalnu, vjersku, političku i drugu pripadnost.”, zaključio je svoje izlaganje Ivan Habulin.

S time se složila i Anita Curiš istaknuvši kako najveća opasnost širenja neonacizma/neofašizma danas postoji zahvaljujući internetu kojega je često teško kontrolirati.  U raspravi je istaknuto da antifašizam danas predstavlja  borbu za demokratsko društvo, za ekonomiju koja će zadovoljiti potrebe stanovništva i  pravo čovjeka na socijalnu i političku slobodu.