Scroll to top

Akcionizam u Zaboku “Stop nesrećama“

U Zaboku je 12.12.2010. godine održana akcija Foruma Mladih SDP-a Zabok, na inicijativu njihove predsjednice  Bojane Birač,  pod nazivom “STOP NESREĆAMA”.

Ono što  je ponukalo mlade forumaše da provedu akciju bio je pružni prijelaz na kojem je život izgubilo više osoba, a koji je označen samo andrijinim križem. Akcionizam je bio usmjeren prema Hrvatskim željeznicama, koje nisu pokazale inicijativu da riješe taj problem, postavljanjem rampe i signalizacije na tom opasnom prijelazu. Cijeli događaj  podržalo je nekoliko desetaka članova Foruma Mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije i nekolicina stanovnika Grada Zaboka.

Forumaši su pričekali vlak koji je iz smjera Zagreb-Zabok prolazio tim prijelazom u 15:05 sati, te su postavljanjem improvizirane rampe, na kojoj je bio obješen improvizirani znak “STOP NESREĆAMA”, zaustavili promet s obje strane. Kada je prošao vlak, promet je pušten u siguran prelazak preko kobnog pružnog prijelaza.

Nadajmo se da će se u skorije vrijeme riješiti ovaj problem, te da će odgovorni poduzeti potrebne mjere i osigurati siguran prelazak za sve sudionike u prometu, preko ovog, a i preko ostalih kritičnih točaka na pružnim prijelazima u Republici Hrvatskoj.

Prije samog akcionizma, u prostoriji Grada održana je i posljednja edukacija, predviđena za Krapinsko-zagorsku županiju, kojom su pokrivene sve organizacije Foruma Mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Edukacije je održavala Bojana Birač, koja je ove godine završila Školu za trenere u organizaciji SDP-a Hrvatske, te je bila osposobljena za održavanje edukacija ostalim organizacijama. Teme provedenih edukacije bile su Javni nastup, Akcionizam, Socijaldemokracija, te Povijest i ustrojstvo Foruma Mladih SDP-a Hrvatske.