Scroll to top

6. Međunarodni edukativni kamp mladih na jezeru Borovik

[justified_image_grid preset=1 ids=5883,5882,5881,5880,5879,5877]Forum mladih SDP-a Đakovo u vremenu od 08. – 10.kolovoza 2014. godine organizirao je 6. Međunarodni edukativni kamp mladih na jezeru Borovik. Na kampu je sudjelovalo 120 polaznica i polaznika, 90 iz Hrvatske i 30 iz inozemstva. Polaznici su dolazili iz nekoliko država i to iz Hrvatske (Forum mladih SDP-a), iz Srbije (Demokratska omladina, Omladina lige socijaldemokrata Vojvodine te Socijaldemokratska omladina) te iz Bosne i Hercegovine (Forum mladih SDP-a), a na kampu su također sudjelovali i gosti iz Njemačke (SPD Njemačke).

Na kampu je održano 4 plenarna predavanja te 3 radionice. O međuparlamentarnoj i međunarodnoj suradnji  predavanja su održali saborski zastupnik i predsjednik gradske organizacije SDP-a Đakovo Damir Tomić te saborski zastupnik i predsjednik županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije. Također predavanje na temu „Odgovor socijaldemokracije na krizu kapitalizma“ održala je saborska zastupnica i međunarodna tajnica SDP-a Karolina Leaković. Predavanje o ljudskim pravima pod naslovom „Akvarij ljudskih prava“ održale su Karolina Leaković i Nina Živanović, potpredsjednica mladih europskih socijalista (ECOSY-European Community Organisation of Socialist Youth) koji su  podmladak PES-a (Party of European Socialist). Predavanja su bila inspirativna te su sudionici stekli nova znanja, a također su im predavačice i predavači prenijeli nova iskustva i vještine koja će sudionicama i sudionicima pomoći u dajnjem djelovanju u njihovim lokalnim i regionalnim sredinama.

Također uz predavanja su održane i radionice koje su vodile predavačice i predavači koji se aktivno bave mladim i radom s mladima. Timski rad vodila je Nina Živanović, Političku komunikaciju i bonton vodio je Vojislav Vujić, a radionicu o EU fondovima za mlade vodila je Vanja Nedić. Kroz radionice su sudionice i sudionici stekli nove vještine koje su im nužne za političko djelovanje i koje će im zasigurno pomoći da kroz političko djelovanje sudjeluju u stvaranju boljih uvjeta života, stvaranju boljih sadržaja te ostvarivanju toga da se glas mladih čuje i uvažava.

Uz predavačice i predavače sudionike kampa su pozdravili i brojni gosti, a neki od njih su Hrvoje Nekić, saborski zastupnik, Nenad Livun, predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske,  Mirta Vlahović, predsjednica Foruma mladih SDP-a Osječko-baranjske županije, Sanja Vargić, županijska vjećnica u skupštini Osječko-baranjske županije, Gordana Stjepanović, predsjednica Foruma žena SDP-a Đakovo te Tomislav Sitar, predstavnik središnjice SDP-a Hrvatske. Kako su istaknuli u svojim govorima, ovakve edukacije članstva su vrlo bitne i poželjne kako bi mladi napredovali u svojim razmišljanjima te stekli vještine i znanja koja će im pomoći u dajnjem političkom djelovanju te koje će prenijeti članovima u svojim lokalnim sredinama.

Forum mladih SDP-a Đakovo iznimno je ponosan što već 6. godinu za redom doprinosi očuvanju ideje socijaldemokracije među mladima te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način  pomogli da se 6. Međunarodni edukativni kamp održi.