Scroll to top

2. Izborna konvencija FM SDP Tuhelj

U utorak, 21. lipnja 2011. izabrano je novo vodstvo Foruma mladih  Tuhelj. Na drugoj Izbornoj konvenciji za predsjednicu je izabrana Veronika Kolman, za potpredsjednika Valentino Kranjčević, a za tajnicu Mateja Filko.

Osim domaćih mladih socijaldemokrata Konvenciji su prisustvovali i gosti, Miran Pintarić-član Predsjedništva Foruma mladih SDP Hrvatske, Goran Grobotek član Međunarodnog odbora FM SDP Hrvatske, Ivan Habulin predsjednik Foruma mladih SDP KZŽ, Snježana Romić-predsjednica Općinske organizacije SDP Tuhelj, te izaslanstva općinskih i gradskih organizacija Foruma mladih SDP KZŽ.

Dosadašnja predsjednica  Mateja Filko istaknula je u svom izvještaju o radu da se Forum mladih SDP Tuhelj u prve dvije godine aktivno uključivao u aktivnosti drugih općinskih i gradskih organizacija Foruma mladih SDP u županiji, sudjelovao u edukacijama te uredio grob poginulim partizanima prije Dana mrtvih na starom groblju u Tuhlju. Inicijativa vraćanja u prvobitno stanje spomenika poginulim borcima u antifašističkoj borbi nastavit će se u idućem razdoblju i uvjereni su da će uspjeti. Svojim velikim uspjehom smatraju što imaju predstavnicu u Općinskom vijeću Tuhlja, a to je ujedno pokazatelj da SDP vjeruje u njihove potencijale. Zadovoljni su što je njihova kandidatkinja Veronika Kolman postala članicom Savjeta mladih općine.

U završnoj riječi nova predsjednica Veronika Kolman istakla je da su Forumaši uvjereni da nije dovoljno vjerovati u budućnost nego ju graditi danas idejama mladih, vizijama, stavovima, rješenjima – sudjelovanjem i akcijom. To će biti pokretački moto njihovog djelovanja u predstojećem razdoblju.