Scroll to top

1000 ždralova za Japan

U subotu, 9. travnja 2010.g. na đakovačkom korzu održana je humanitarna akcija Foruma mladih SDP-a Đakovo “1000 ždralova za Japan” u znak potpore stradalim stanovnicima prijateljskog nam Japana.

Na akciji upriličena je likovna radionica izrade i bojenja papirnatih origami ždralova koju su vodili članice i članovi Foruma mladih te pomagali malim i velikim đakovčanima u izradi papirnatih origami ždralova. Prema japanskoj tradiciji 1000 izrađenih ždralova donosi ispunjenje jedne želje za brzim oporavkom, a na akciji izrađeno je 2400 origami ždralova koji su izloženi na đakovačkom korzu i s kojima smo poželjeli najbolje želje za brzi oporavak potresom pogođenog i tsunamijem opustošenog Japana.

Dobrotvornim prilogom građana u ovoj plemenitoj akciji prikupljena je donacija u iznosu od 1.300,00 KN, a koja će biti uplaćena na račun Hrvatskog crvenog križa za pomoć žrtvama potresa i tsunamija u Japanu.

Ovom prigodom zahvaljujemo se svim građanima koji su sudjelovali u akciji i nesebično donirali novac u plemenitu svrhu humanitarne pomoći Japanu.

[nggallery id=33]