Scroll to top

˝Triatlon po domaću˝

Forum mladih SDP-a liburnijske koordinacije organizirao je ˝Triatlon po domaću˝ s ciljem promoviranja tradicionalnih sportova i aktivnosti s područja Liburnije i Kvarnera. Održana su natjecanja u poznatim kartaškim igrama briškuli i trešeti te u boćama. Triatlon je održan u subotu, 20. studenog 2010. godine, na boćalištu u Marinićima s početkom u 10 sati.

Prijavilo se 9 ekipa, od kojih su neke bile muške, a neke ženske. Razigravanje, kao i polufinalne i finalne utakmice trajale su do kasnih popodnevnih sati. Prigodne poklone za tri najbolje ekipe uručili su predsjednik FM SDP-a Hrvatske Saša Đujić te predsjednik FM SDP-a Primorsko-goranske županije Dino Manestar.

Organizatori su naglasili kako jedan od ciljeva triatlona nije bila pobjeda, već druženje u duhu socijaldemokracije, jačanje suradnje FM Kastva, Matulja, Opatije, Klane i Viškova, a sve to upravo kroz sportove kao što su boćanje i kartanje briškule i trešete koje su nezaobilazne igre u ovom našem primorskom kraju. Te na taj način upoznati mlade sa kulturno tradicionalnim sportovima.