Scroll to top

Luka Mirić novi predsjednik Foruma mladih SDP-a Kumrovec

Izborna Konvencija FM SDP Kumrovec.U subotu, 28. veljače 2015. u prostorijama Općine Kumrovec održana je Izborna Konvencija Foruma mladih SDP-a Kumrovec. Na Konvenciji je predstavljen rad kumrovečkih forumašica i forumaša u razdoblju od posljednje Konvencije, te su doneseni novi Pravilnik o ustrojstvu i Smjernice rada za naredno razdoblje. Kumrovečke mlade socijaldemokrate u naredne dvije godine predstavljat će predsjednik Luka Mirić i potpredsjednik Karlo Ulama, a po završetku Konvencije održana je sjednica Općinskog odbora FM SDP Kumrovec na kojem je za tajnika općinske organizacije izabran Slavko Jurić.

” Temeljna načela socijaldemokracije i nastojanje da motiviramo što veći broj mladih ljudi da se uključi u naš Forum, da sudjeluje u javnom životu i donošenju odluka bit će nam prioriteti u djelovanju. U Kumrovcu- ”najpoznatijem selu na svijetu” – želja nam je da upravo naši akcionizmi budu motivacija pojedincima da se u životnim situacijama opredjeljuju prema vrednotama antifašizma koje na prvom mjestu imaju čovjeka, njegovo dostojanstvo, slobodu izbora, građanska prava, prava na jednakosti i slobodu, pravo na život dostojan čovjeka”, zaključio je Luka Mirić, novi predsjednik FM SDP Kumrovec.

Izboru novog vodstva prisustvovali su i članovi SDP-a Kumrovec, a mlade entuzijaste vođene načelima socijaldemokracije pozdravili su potpredsjednik kumrovečkog SDP-a Saša Bardak i tajnica Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije Veronika Kolman. U svojim pozdravnim govorima nisu krili zadovoljstvo zbog pomlađivanja organizacije, pristupanja novih članova u organizaciju, te izrazili spremnost za suradnju i pomoć u jačanju organizacije. ”Jer biti socijaldemokrat ne znači samo formalno podržavati ideju socijaldemokracije, već živjeti i djelovati u skladu s tim načelima”, zaključili su gosti u svojim motivacijskim govorima.