Scroll to top

Akcija Foruma mladih SDP-a Vinkovci povodom Međunarodnog dana tolerancije

Forum mladih GO SDP-a Vinkovci je povodom Međunarodnog dana tolerancije podjelom prigodnih letaka na korzu i gradskoj tržnici podsjetio građane Vinkovaca, osobito mlade na važnost tolerancije u svakodnevnom životu.

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi, a Međunarodni dan tolerancije obilježava se od 16. studenog 1995. godine kada je na Generalnoj skupštini UNESCO-a u Parizu potpisana deklaracija o principima tolerancije. Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.Biti tolerantan znači da ljudska bića, prirodno različita u svojim nastupima, situacijama, govoru, ponašanju i vrijednostima imaju pravo živjeti u miru i da budu kakvi jesu.

Reakcija građana je bilo vrlo pozitivna, a forumaši su ovom akcijom pokazali da su protiv svakog oblika diskriminacije i nastojali građane potaknuti da tolerancija i suživot sa manjinama, bilo da se radi o nacionalnim, vjerskim ili spolnim, vodi boljoj i mirnijoj budućnosti za sve.