Održana 3. Izborna Konvencija FM SDP Tuhelj

3. Izborna konvencija FM SDP TuheljU subotu, 25. listopada 2014. u Termama Tuhelj održana je 3. Izborna konvencija Foruma mladih  SDP-a Tuhelj. Osim tuheljskih socijaldemokratkinja i socijaldemokrata, izboru novog vodstva prisustvovali su i mnogobrojni gosti:  član Predsjedništva SDP KZŽ i župan KZŽ Željko Kolar, saborska zastupnica i predsjednica SDFŽ KZŽ Dunja Špoljar, potpredsjednik SDP KZŽ i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, član Predsjedništva SDP KZŽ Darko Herak, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, te mnogobrojne forumašice i forumaši iz  zagorskih općina i gradova.

 “Antifašizam, ljudska prava- a osobito pravo žene na jednakost s muškarcem, humanitarno i  edukativno djelovanje- bili su prioriteti djelovanja Foruma mladih ostvareni kroz iniciranje 5 lokalnih akcija, te pridruživanjem u ukupno 15  županijskih akcija Foruma mladih koje su realizirane u lokalnim organizacijama. Podrška forumašica i forumaša u provođenju kvalitetne predizborne kampanje jedna je od važnih pretpostavki pobjede SDP-a na izvanrednim lokalnim izborima u Tuhlju održanima krajem travnja ove godine, a na kojima je nakon 20 godina prekinuta   vlast HDZ-a u Tuhlju.  Biranje članica u vodstvo županijskog Foruma i prilika da sudjeluju u kreiranju politike u Općinskom vijeću i Savjetu mladih Općine Tuhelj, potvrda su kvalitete i rada FM SDP Tuhelj”, istaknula je u izvještaju o radu  predsjednica Veronika Kolman.

Za novo vodstvo FM SDP Tuhelj izabrani su Mateja Filko za predsjednicu, Veronika Kolman za potpredsjednicu i Valentino Kranjčević za tajnika.

” Temeljna načela socijaldemokracije i nastojanje da motiviramo što veći broj mladih ljudi da sudjeluje u javnom životu i donošenju odluka bit će i dalje glavni ciljevi djelovanja tuheljskih forumašice i forumaša. Jer biti socijaldemokrat ne znači samo formalno podržavati ideju socijaldemokracije, već živjeti i djelovati u skladu s tim načelima”, istaknula je Mateja Filko, nova predsjednica FM SDP Tuhelj.

No Comments

Post A Comment